פתחו את תוכנת האביד תוך כדי קריאה והתנסו במה שאתם קוראים. אהבתם? רשמו לכם בצד, בפתקים בפלאפון, עשו צילום מסך או כל דבר אחר שעובד לכם. רק אל תגידו לעצמכם שבטוח תזכרו את זה, כי לפעמים לזיכרון שלנו יש רצונות משלו (כמה פעמים יצא לכם ללכת מחדר אחד לשני עם משימה בראש. להגיע ולא לזכור למה בכלל הגעתם לשם?).

התבלבלתם? גם אני, אבל זה למטרה טובה :)

פתחו את תוכנת האביד תוך כדי קריאה והתנסו במה שאתם קוראים. אהבתם? רשמו לכם בצד, בפתקים בפלאפון, עשו צילום מסך או כל דבר אחר שעובד לכם. רק אל תגידו לעצמכם שבטוח תזכרו את זה, כי לפעמים לזיכרון שלנו יש רצונות משלו (כמה פעמים יצא לכם ללכת מחדר אחד לשני עם משימה בראש. להגיע ולא לזכור למה בכלל הגעתם לשם?).

התבלבלתם?
גם אני, אבל זה למטרה טובה :)

החטיפ החודשי - הכנסת עורכים

רוצים לקבל טיפים לפני כולם? הירשמו לניוזלטר החודשי

עקבו אחרי עמוד הפייסבוק
כדי להתעדכן כשעולה תוכן חדש

פוסטים אחרונים

טיפים אחרונים

המדריך למעבר נעים לגרסה 2019.6 – חלק ב'

בחלק הראשון של המדריך נגענו בכמה טיפים שיכולים לעזור לכם להתחיל את המעבר לגרסה החדשה בצורה יותר נעימה, נפרדנו מחלון הפרויקט המוכר והאהוב ועשינו היכרות עם ה-Bin Container.

בחלק הזה של המדריך, נתמקד בשיטה החדשה לסידור משטח העבודה שלנו.

 

השיטה חדשה לסידור משטח העבודה שלנו
(או במילים אחרות: טאבים, חלונות צפים וחלונות דביקים)

עד הגרסה הזאת, אפשרויות סידור הבינים שלנו הייתה מאוד ברורה – אנחנו ממקמים את הבינים על המסך היכן שמתאים לנו (ולאלו מבינינו שיש להם OCD קל וחשוב להם שהקווים יהיו ישרים, אפילו משקיעים בזה טיפה יותר זמן כדי שהכל יהיה מסודר בצורה מדויקת).

אותו הדבר לגבי הכלים הנוספים שלנו על משטח העבודה – לכל אחד היה את המיקום שבחרנו ואם היה לנו ריבוי של בינים וכלים, אז היה עומס ולפעמים היה נוצר מצב שחלונות הבינים מסתירים כלים כמו האודיו מיקסר והפוך.

אופן הסידור הזה נעשה על ידי שימוש בחלונות צפים, שאנחנו בוחרים את המיקום שלהם באופן עצמאי ובלי קשר למה שקורה מסביבם.

 

בגרסה החדשה יש לנו אפשרות להמשיך ולהשתמש בחלונות הצפים או לנסות להשתמש באפשרות החדשה של "החלונות הדביקים".

מה זה אומר בדיוק? זה אומר שהמסך מתפקד כמו פאנל גדול וכל חלון שנוסיף אליו, יתפוס את מיקומו בהתאם לשאר החלונות. אם נקטין חלון מסוים או נסגור אותו, אז חלון אחר יגדל במקומו. כלומר, המטרה של הפאנל היא שכל הזמן משהו יתפוס את כל המיקום שלו – זה יכול להיות חלון 1 ענק או 20 חלונות קטנטנים.

ברושם הראשוני זה יכול להיראות מאוד מציק, אבל כשחושבים על זה ונותנים לזה את הצ'אנס האמיתי, אפשר לראות שזה מייצר סדר.

 

דבר נוסף וחשוב שהתווסף בגרסה הזאת – זה סרגל הטאבים השמאלי שנמצא בכל קונטיינר/פאנל.

מלבד העובדה שאפשר להניח בינים אחד מעל השני בעזרת טאבים, שאת זה אנחנו מכירים גם מגרסאות קודמות – התווספה אופציה של הנחה של כלים אחד על השני או של Bin Container אחד על השני ומעבר ביניהם בעזרת הטאבים.

זאת אופציה שעוזרת לנו לחסוך במקום – אפשר להניח כלים שאנחנו משתמשים בהם באופן יחסית תדיר ולעבור ביניהם בעזרת הטאבים. אפשר לפתוח Bin Container ולהכניס בתוכו בינים הקשורים בנושא מסוים, נגיד סאונד, ועוד Bin Container ובתוכו להכניס בינים הקשורים בוידאו – ולעבור בין קבוצת בינים אחת לשנייה בקלילות בעזרת הטאבים.

שימו לב שלכל החלונות של ה-Bin Container ושל הכלים ובעצם לכל דבר שיש לו סרגל טאבים בצד שמאל – קוראים "פאנל".

אז אלו האפשרויות החדשות שנוספו, עכשיו נבין איך משתמשים בהן באופן פרקטי.

 

הדברים שכדאי לדעת כדי להשתמש בחלונות הצפים, "הדביקים" ובסרגל הטאבים

1. להכניס כלי או Bin Container לסרגל הטאבים השמאלי

מושכים את הכלי או את ה-Bin Container מהשם שלו בסרגל הטאבים השמאלי ומניחים בסרגל טאבים אחר, תוך כדי לחיצה על מקש ה-Alt.

(ברגע שנעמוד מעל סרגל הטאבים עם החלון שאנחנו רוצים להעביר ומקש ה-Alt לחוץ, צבעו של סרגל הטאבים ישתנה לצבע ירוק בהיר וזה אומר שאפשר להכניס לשם את החלון שאנחנו רוצים להזיז).

2. למקם Bin מעל Bin אחר ולעבור ביניהם בעזרת טאבים

גוררים Bin מהשם שלו ומניחים אותו מעל שם של Bin אחר, תוך כדי לחיצה על מקש ה-Alt (שהופכת את האזור של שם ה-Bin לצבע ירוק בהיר, מה שמסמל שה-Bin הולך להיכנס לשם כטאב).

 

3. למקם כלי או Bin Container כחלון "דביק"

גוררים את הכלי או את ה-Bin Container מהשם שלהם בסרגל הטאבים השמאלי וברגע שמתחילים לגרור יופיעו גבולות גזרה ירוקים בכל מיני אזורים על משטח העבודה. אלו בעצם האזורים שבהם אפשר למקם את החלונית באופן "דביק". כאשר נגרור את החלונית על גבול גזרה ירוק, יופיע לנו שטח צבוע בצבע לבן וזה בעצם מסמל את המקום שתתפוס החלונית. אפשר לעבור על כל הפסים הירוקים עד שנמצא מקום שמתאים לנו ולשחרר שם את החלונית.

4. למקם Bin כחלון "דביק"

זה די דומה למיקום של כלי או Bin Container, רק שאת ה-Bin אי אפשר למקם מחוץ ל-Bin Container, ככה שגבולות הגזרה הירוקים והמשטחים הלבנים יופיעו רק בתוך Bin Containers הקיימים במשטח העבודה. אם נבחר להניח את ה-Bin לא בתוך המשטח הלבן, אז הוא ימוקם בחלון צף.

 

5. למקם כל חלון כחלון צף

גוררים את החלון דרך השם שלו בסרגל הטאבים השמאלי וכל עוד אנחנו לא ממקמים אותו באזור הצבוע בצבע לבן או בסרגל הטאבים שנצבע בצבע ירוק בהיר, אז הוא ימוקם בחלון צף.

אופציה נוספת היא ללחוץ מקש ימני עם העכבר על שם החלונית בסרגל הטאבים השמאלי ולבחור באופציה Float this Panel.

ואם רוצים שכל הפאנל עם כל הטאבים שבתוכו יהפוך לחלון צף, נלחץ על החץ הקטן שמופיע מעל שמות הטאבים עם המקש השמאלי בעכבר ונבחר ב- Float this Panel.

ועוד כל מיני קטנות

* אם רוצים להזיז פאנל שמכיל בתוכו הרבה טאבים ולא רק טאב אחד מתוכם, אז לוחצים על האזור הריק בסרגל הטאבים ודרכו גוררים את כל הפאנל למיקום החדש שנרצה.

* אם תחליטו שאתם רוצים שכל החלונות בתוכנה יהיו חלונות צפים, בדיוק כמו בגרסאות הקודמות – אז תיכנסו לתפריט Windows בסרגל התפריטים העליון ובחרו באופציה Float All Panels.

* אם אתם לא רוצים להתעסק כל פעם מחדש עם המיקום של ה-Bin Container על משטח העבודה, אז כשאתם רוצים לסגור את הבין האחרון שנמצא בתוך Bin Container, תלחצו על ה-X ליד שם הבין, ולא על ה-X ליד שם ה-Bin Container. ככה ה-Bin Container יישאר ריק וישמור על המיקום שלו, וכשנרצה לפתוח בין חדש, הוא יפתח במיקום הזה ולא נצטרך למקם אותו מחדש.

 

בחלק הבא נמשיך לחלק השלישי של המדריך ובו ארחיב על סרגל משטחי העבודה ששינה צורה, כפתורים ופונקציות שהשתנו או שינו מיקום ועוד דברים מעניינים.

איך אתם יותר אוהבים להתעדכן? במייל או בפייסבוק?

רוצים להירשם לניוזלטר ולקבל מייל
כשיעלו טיפים ומאמרים חדשים?

חושבים שהמאמר יכול להועיל לעורכות ועורכים אחרים? שתפו אותם :)

עקבו אחרי עמוד הפייסבוק
כדי להתעדכן כשעולה תוכן חדש

כתיבת תגובה

רוצים לקבל טיפים לפני כולם?

מכירים את זה שעורך או עורכת מחדר העריכה ליד מגלים לכם טיפ שמייעל לכם את העבודה?
אז זאת בדיוק המטרה של האתר – הירשמו לניוזלטר וקבלו מייל חודשי עם טיפים ומאמרים חדשים

מכירים את זה שעורך או עורכת מחדר העריכה ליד מגלים לכם טיפ שמייעל לכם את העבודה?

אז זאת בדיוק המטרה של האתר – הירשמו לניוזלטר וקבלו מייל חודשי עם טיפים ומאמרים חדשים

סגירת תפריט