מאחורי המקלדת עם מוש בן בסט
מוש משתף אותנו כיצד גילה את אהבתו לעולם העריכה, איך התגלגל להיות עורך פרומואים בכיר, למה 'גודיז', 'שלד חזק' ומוסיקה הם 3 הדברים החשובים ביותר בפרומואים, וגם למה עריכת פרומואים דורשת פרפקציוניזם
הבלוג
כאן תוכלו לקרוא פוסטים קצת יותר ארוכים בנושאים מגוונים. החל מעדכונים על הגרסאות החדשות של אביד, סקירה של כל מיני פעולות חשובות, קיצורים בתוכנה ושיחות עם עורכים ועורכות מהתעשייה.
מוש משתף אותנו כיצד גילה את אהבתו לעולם העריכה, איך התגלגל להיות עורך פרומואים בכיר, למה 'גודיז', 'שלד חזק' ומוסיקה הם 3 הדברים החשובים ביותר בפרומואים, וגם למה עריכת פרומואים דורשת פרפקציוניזם
אז אחרי 3 שנים של העלאת תכנים מדי חודש בהנאה גדולה, האתר יוצא לפגרה (או יותר נכון, אני – טל :). כל התכנים יישארו באתר ויחכו לכם בכל רגע שתרצו. בינתיים, מוזמנים להיזכר בכמה מהכתבות הנצפות ביותר.
שירה משתפת אותנו איך המעבר מעולם המשחק והתקלוט הרגיש כאילו 'הגיעה הביתה' ולמה, איך למדה עם השנים לסמוך על האינטואיציה שלה בעריכה, על חשיבות ההבנה של משחק טוב בתהליך העריכה, למה חשוב להכיר כל מיני סוגים של אמנים ואומנויות ועוד הרבה משפטים שבטוח יפילו לכם אסימונים.
דודי אורן משתף אותנו איך גילה את העריכה בשנה האחרונה ללימודים, איך היה המעבר מהלימודים ל"חיים האמיתיים", מה למד אי שם בתחילת הדרך כעורך צעיר ומלווה אותו עד היום, מהם שלושת הטיפים הכי חשובים לעריכת דוקו ריאליטי וגם איך זה להיות במאי עריכות ולהיחשף לעבודה של עורכים אחרים מקרוב.
בועז מן משתף אותנו איך התגלגל לעולם העריכה, על המעבר מעולם הפרסומות לעולם הדרמה וההתמודדות עם הפרויקט הראשון, למה עבודה עם סאונד חשובה כבר בשלב האופליין בעריכה של סדרות פעולה וגם טיפים משולחן העריכה – איך מתחיל לעבוד על פרויקט, אילו קיצורי מקלדת הכי שימושיים אצלו ועוד.
בועז ליאון משתף אותנו על תחילת דרכו בעולם העריכה, כיצד למד המון מהתקופה שבה ערך עם דויד פרלוב, על המעבר מעריכה על פילם לעריכה באביד, מהם הטיפים החשובים בעיניו לעריכה של פרויקט דוקומנטרי, כיצד מתחיל לעבוד על פרויקט חדש ומשתף אותנו בטיפ שמלווה אותו עוד מתחילת הדרך כעוזר עריכה.
איציק מיזרוחין משתף אותנו כיצד התגלגל לעולם העריכה והקליפים בתחילת דרכו, כיצד הגשים חלום בעריכת הפיצ'ר הראשון שלו, איך כעורך אויד, הכניס גם את פרימייר לשגרת העבודה שלו, וכמובן, משתף אותנו בטיפים מאוד חשובים לעריכה של קליפים.
עוז גוטמן משתף אותנו איך מגיל 7-8 כבר הייתה לו תשוקה לסרטי קולנוע, איך התגלגל לעולם העריכה, מכניס אותנו למלאכת המחשבה שלו כעורך בכל מיני סדרות ומשתף אותנו למה סבלנות, ביקורת עצמית ושחייה בחומר שאתם עורכים, מאוד חשובים בתהליך העריכה.
לאחרונה יצאה לאוויר העולם סדרה דוקומנטרית של 'כאן' בשם "לוחמים". את הסדרה ערך נדב אלוביק והוא נותן לנו הצצה למאחורי הקלעים של עריכת הסדרה.
בחודש מרץ האחרון, יצאה גרסה 2021.3 של תוכנת אביד והביאה איתה כמה שדרוגים קטנים ומעניינים (אמנם גרסה 2021.5 כבר יצאה לאוויר העולם, אבל בעיקר תוקנו
הפעם הראשונה שבה התחלתי להשתמש בקיצורי עכבר בתוכנת אביד, קרתה בזכות הריאיון שעשיתי עם אור שולמן כאן באתר. הוא חשף בפנינו את האפשרות לשלוט בווליום
במעבר הראשוני שלנו על חומרי הגלם, עוד הרבה לפני שיש הרבה ערוצי וידאו וסאונד שמתווספים בתהליך העבודה והסיקוונס עדיין "פשוט", יש שני קיצורים שכדאי להרגיל
גרסה 2020.12 של תוכנת אביד יצאה אי שם בסוף שנת 2020 ואיתה הגיעו גם כמה חידושים מעניינים. הנה סקירה קצרה על החידושים שתפסו את תשומת ליבי.
איתן דורפמן משתף אותנו איך המעבר מעולם המוזיקה לעולם העריכה היה טבעי וסוחף, איך זה לערוך בברלין פרויקטים המגיעים מישראל, האתגרים וההזדמנויות שיש לו כעורך בברלין וגם, איך קיצורי העכבר שלו ממש שינו את תהליך העבודה שלו.
יניב סגלוביץ' משתף אותנו איך התגלגל לתחום העריכה, איך זה לערוך סרטים שאתה גם מביים ומה היתרונות בכך, על הרגע המפחיד שמתחילים פרויקט חדש עם הרים של חומר גלם ואיך מתקדמים משם צעד צעד, למה אף פעם לא צריך להיכנע לחומרי הגלם ועוד שפע של טיפים ושיטות עבודה שכדאי להכיר.
אלעד דוידוביץ' שיקוביץ' משתף אותנו איך התגלגל לעולם העריכה, חושף אותנו לתהליך העריכה של סרטו "המרפסת" ועל האתגרים והמסע שעבר תוך כדי, מהם 3 הטיפים החשובים ביותר בעיניו בעריכה וגם משתף אותנו בשיטות עבודה וקיצורים היישר מהמקלדת שלו.
שי סייג משתף אותנו כיצד התאהב במקצוע העריכה, איך גילה את הקסם של העריכה במהלך שיעור עם שמי זרחין, מהם הטיפים החשובים בעיניו לעריכה בריאליטי, על השקפת עולמו וכיצד משקיע באפיקים נוספים מלבד עריכה וגם משתף אותנו בשיטות העבודה וקיצורי המקלדת שלו.
אור לי-טל משתף אותנו איך התגלגל במקרה לעריכה, כיצד השיל מעצמו את המגננות והחל להבין שביקורת היא חלק חשוב מתהליך העריכה, למה חשוב לערוך גם סרטים קצרים כחלק מהעבודה שלנו וכיצד זה תורם לנו בעריכת סרטים ארוכים.
נוהר חסין משתפת אותנו כיצד התאהבה בעולם העריכה ממבט ראשון, איך אפשר ללמוד מכל פרויקט ומהאנשים שעובדים לצידנו בפרויקטים, על זה שיש המון דרכים לערוך ותמיד אפשר למצוא את ה-דרך ומוסיפה גם טיפים היישר מקיצורי המקלדת והעכבר שלה.
הטיימליין שלנו לפעמים קצרצר ולפעמים ארוך. זה לא משנה מה האורך שלו, סביר שנשתמש באפשרות לעשות לו זום אין וזום אאוט המון פעמים במהלך משמרות העריכה שלנו. יש לנו גם אפשרות נוספת – להגדיל אזור ספציפי שנבחר בטיימליין, בואו נבחן אותה.
קרן קוזלוב משתפת אותנו איך החלטה שקיבלה בכיתה ט' גרמה לה להתגלגל לעולם העריכה, על שיטות העבודה שלה, טיפים לעריכה לסושיאל ועד כמה מרגש אותה כשצופים בסרטונים שיצרה.
טל קלר משתף אותנו איך חישב מסלול מחדש ועבר מלימודי הנדסה ללימודי קולנוע, על "מקריות" וקפיצה על הזדמנויות חד פעמיות, איך זה לערוך סרט עם סצנות אקשן הוליוודיות, על שיטות העבודה שלו והחשיבות של היחסים בין הבמאים לעורכים.
רון עומר לוקח אותנו אחורה לרגעים שקדמו לכניסה שלו לעולם העריכה, חולק איתנו טיפים חשובים לעריכה ומשתף אותנו בתהליך העבודה על סרטו "גשם בעיניים", המספר את סיפורה של אימו דבורה עומר ז"ל, וכיצד זה הרגיש לחבוש את כובע הבמאי וכובע העורך במקביל.
אמנם התכנסנו פה בשביל לדבר על עריכה, אבל בהתחשב בעובדה שאנחנו כל היום עובדים על המחשב, אני רוצה לשתף אתכם בחמישה טיפים שהקלו לי את החיים במהלך משמרות העריכה שלי
שרון גואטה יעקובי משתפת אותנו איך התגלגלה לעולם העריכה, על התפנית בקריירה והכניסה לעולם הריאליטי, על ההתמודדות עם תקופת הקורונה ולמה חדר העריכה זה בעצם קצת כמו חדר הפסיכולוג(ית).
מני ורסס משתף אותנו בפתיחות כיצד בכל פרויקט לומד משהו חדש על עצמו, על שיטת הצמצום כשיטת העבודה האהובה עליו, על ההתמודדות שלו כעורך בתקופת הקורונה ומסיים עם מסר מאוד חזק עבור כולנו כעורכים ועורכות.
אם המושגים LUT ו-LOG קצת מבלבלים אתכם, תוכל לקרוא כאן הסבר בקטנה וגם להבין איך משתמשים ומתקינים LUT בתוכנת אביד
טלי קורין משתפת אותנו איך זה שעורכים אחרים סוגרים לך פרק שאת ערכת, בטיפים לעריכת כתבות תחקיר, למה חשוב להיסגר על התוכן לפני ש"עושים יפה" וטיפ שהייתה שמחה לדעת בתחילת הדרך.
רוני קלימובסקי משתף אותנו ברגע הזה בחדר העריכה שמבינים את השפה של הסרט, מה למד על עריכה ורגשות מעבודה על פרויקטים בשפות שונות ואיך זה להיות עורך שהוא גם מוזיקאי.
אורה מימון פילבסקי משתפת אותנו במסע שהיא יוצאת אליו בכל סרט דוקומנטרי שהיא עורכת, על התשוקה בלב שלא מרפה גם אחרי 30 שנה בתחום, למה חשוב לעבור את כל התהליך עד ליצירת סרט בלי קיצורי דרך וגם טיפים שהייתה שמחה לשמוע בתחילת הדרך
כמה קאטים אתם עושים ביום? זה חשוב? או הדרך שאתם עוברים עד להחלטה על הקאט היא שחשובה? למה קאטים מסוימים לא עובדים לכם? אלו רק חלק מהשאלות שוולטר מרץ' עוסק בהן בספרו "במצמוץ עין". הנה 3 דברים מעניינים שלמדתי מהקריאה בספר>>
חן שביט שגב משתפת אותנו כיצד עלתה שלב אחר שלב בסולם הקריירה בתחום העריכה, מי היה המנטור שלה בתחילת הדרך, על שיטות העבודה שלה והחשיבות של צפייה בחומרי הגלם וקטלוג שלהם, עוד הרבה לפני שמתחילה מלאכת העריכה.
שחר בארי משתף אותנו במסע שלו מהיום שהבין שהוא עורך, דרך ההתמקצעות בעולם הפרומואים והטריילרים, ההבנה שהגיע למיצוי וחיפש כיוון חדש, על ההתפתחויות שקרו מאז – ותוך כדי, הוא מתבל בהמון טיפים על עריכת פרומואים, עריכה קומית, עריכת קליפים ובעולמו הפנימי כעורך.
גרסה 2020.4 יצאה לאחרונה לאוויר העולם. כדי לעשות את המעבר אליה יותר נעים, כתבתי את המדריך הזה תוך כדי ההתנסות שלי עם הגרסה החדשה ותוכלו למצוא פה טיפים שיעזרו לכם בתהליך.
לפעמים אני נתקלת בשאלה "מתי את יודעת שזה הזמן הנכון לעשות קאט?". תחשבו על זה – להחליט מתי לעשות קאט, זה כמו לטבול ביסקוויט בתה ולהחליט מתי הרגע הנכון להוציא אותו, כדי שיהיה נימוח בדיוק במידה המושלמת.
נדב אלוביק משתף אותנו על הסרט הראשון שיצר כנער בן 16 ואיך השפיע עליו עד היום, על העריכה בלונדון ומה אנחנו יכולים ללמוד מהבריטים והם מאיתנו, חולק איתנו שיטות עבודה וגם טיפים לעריכת קליפים.
הרעיון ל"שיחה מזום לזום" התחיל ממאמר שקראתי והיה כתוב בו שרוב האנשים מוכנים לנהל שיחה, אבל הם פשוט לא תמיד רוצים להיות אלו שעושים את הצעד הראשון.
איילת בק עמדה בפני צומת דרכים – עולם המוזיקה או עולם העריכה. היא נותנת לנו הצצה לתהליך שעברה בדרך לקבלת ההחלטה, על הכלים שלקחה מעולם המוזיקה, מזכירה לנו שתמיד יש עוד מה ללמוד וגם נותנת לנו הצצה לשיטות העבודה שלה.
פלג נתנאל משתף אותנו איך התגלגל לעולם העריכה לפני כמעט שני עשורים, נותן לנו טיפים פרקטיים לעריכת כתבות חדשותיות וחולק איתנו את שיטות העבודה שלו. מעבר לזה, הוא גם משתף אותנו בחווייה מטלטלת ועמוקה שחווה בתהליך העריכה בפרויקט שהיה מאוד משמעותי עבורו.
עומרי צלמונה משתף אותנו בפרויקט הראשון שהיה קפיצת המדרגה בקריירה שלו, בשלושה טיפים לעריכת סצנות פעולה ומזכיר לנו שיחסי אנוש לא פחות חשובים ממקצועיות וניסיון.
אילה בנגד משתפת אותנו בצעדים הראשונים שלה בתחום, מזכירה לנו שהסיפור הוא מה שחשוב וזה לא משנה אם אנחנו עורכים פרויקט עלילתי או דוקומנטרי ומוסיפה כמה טיפים שכדאי להוסיף לארגז הכלים שלנו כעורכים.
לחיצה על מקש האלט ביחד עם המקשים X, Z או C, אלו קיצורי דרך שאני משתמשת בהם המון במהלך משמרת עריכה. אז החלטתי לעשות סקירה קצרה של שלושת הכלים האלו (פלוס בונוס קטן).
היום לפני שנה, ב-30.1.2019, האתר "הכנסת עורכים" יצא באופן רשמי לאוויר העולם. כנסו לקרוא את סיכום השנה ומה היו הטיפים והמאמרים הכי נצפים במהלך השנה.
אור שולמן משתף אותנו כיצד התגלגל להיות עורך, על רגע מיוחד שחווה כשערך סרט בר מצווה, נותן לנו הצצה לקיצורי המקלדת שלו ומסביר כיצד מאז שהתחיל לעבוד עם קיצורי עכבר, תהליך העריכה שלו השתפר פלאים.
אילנה ריינה משתפת אותנו בטיפים ובשיטות העבודה שלה, אותן למדה ואימצה לעצמה במשך למעלה מ-20 שנות עבודה כעורכת. בנוסף, היא מספרת לנו על רגע משמעותי בקריירה שלה שבו הייתה צריכה להחליט האם להיות נאמנה לעצמה על חשבון הקידום המקצועי שלה.
חמי סולומון מספק לנו הצצה למסע שלו כעורך – החל מהימים בהם התגלגל במקרה לעולם העריכה, הבחירה במשרה (הפחות ריווחית) שהשפיעה לטובה על הקריירה העתידית שלו, על הפעם (היחידה) שבה פוטר מעריכה של פרסומת, על ההתמודדות עם ביקורת וכמובן, טיפים לעריכת פרסומות בפרט ולעריכה בכלל.
מיכל כהן משתפת אותנו בטיפים שכדאי להכניס לארסנל שלנו בעריכה קומית, נותנת לנו הצצה לחייה של עורכת שהיא גם במאית, לתובנות שלמדה משותפים לעשייה לאורך הדרך וגם מזכירה לנו מה הדבר הכי חשוב בעריכה של סצנה.
גרסה 2019.9 יצאה לאוויר העולם בסיומו של חודש ספטמבר. הגרסה הזאת כבר הרבה יותר יציבה מגרסה 2019.6 שנכנסה בסערה לחיינו ואתגרה אותנו להתמודד עם הרבה
ירון ליבנה משתף אותנו בקיצורים שהוא הכי אוהב במקלדת שלו, איך הפך מעורך שעריכה דוקומנטרית לא עניינה אותו, לעורך שזהו העיסוק העיקרי שלו ואיך העובדה שהוא יקה מאוד תורמת לו בתהליך העריכה.
אריק להב-ליבוביץ משתף אותנו בטיפ שהיה שמח לדעת כשרק התחיל להיות עורך, בדרך שבה הוא מתמודד עם ביקורת במסגרת עבודתו, בתובנה נוספת שלא הספיק לכתוב בספרו החדש ובדברים נוספים שעניינו אותי לשאול ואני מאמינה שיעניינו אתכם לקרוא
קראתם את אחד המאמרים באתר וכתוב שם לגשת לחלון הפרויקט, אבל אין לכם כזה?
כנראה שאתם עובדים בגרסה שונה מהגרסה שעליה נכתב המאמר. כנסו לקרוא על ההבדלים
הגענו לחלק השלישי והאחרון של המדריך למעבר נעים לגרסה 2019.6. לעומת שני המדריכים הקודמים, שבהם העמקנו בשינויים הגדולים, הפעם ניגע בהרבה שינויים קטנים שכדאי לדעת.
בחלק הראשון של המדריך נפרדנו מחלון הפרויקט המוכר והאהוב ועשינו היכרות עם ה-Bin Container. בחלק הזה של המדריך, נתמקד בשיטה החדשה לסידור משטח העבודה שלנו.
גרסה 2019.6 היא גרסה שעוררה מסביבה עניין רב. כדי לעשות את המעבר אליה יותר נעים, כתבתי את המדריך הזה תוך כדי ההתנסות שלי איתה, ככה שתוכלו למצוא פה טיפים שיעזרו לכם בתהליך.
חזרנו לסדרת המאמרים בנושא מקש האלט.
באמת קורים איתו קסמים ואי אפשר שלא לשתף את זה (במיוחד את טיפ מס' 6).
פעולת הרינדור יכולה לקחת המון זמן ובאמצעות שימוש ב-Expert Render יש לנו אפשרות לבקש מהתוכנה לרנדר רק את מה שצריך.
הגישה שלי לעבודה מסודרת ב-Avid היא שאם עכשיו עורך או עורכת וידאו אחרים יקבלו את הפרויקט שלי ויצטרכו לעבוד עליו, לא יקרה מצב שהם יצטערו
האודיו מיקסר צימצם היקפים לאורך השנים האחרונות כדי להקל על בעיית המקום בתוכנה. במאמר הזה נסקור את השינויים שנעשו וגם את השימוש בחלונות ה-Groups וה-Tracks בתוך האודיו מיקסר
תמיד כשיש עדכון גרסה זה מרגש לגלות עד כמה כל מיני תוספות קטנות יכולות לשדרג את תהליך העבודה שלנו פלאים. וכן, גם בגרסה הזאת שסוגרת
בחלק א' סקרנו 11 טיפים לשימוש במקש האלט, כאן תמצאו עוד 9 נוספים. את טיפים מספר 19 ו-20 גיליתי במהלך מחקר שעשיתי על מקש האלט
תחשבו על כל הקיצורים והטריקים שאתם רגילים להשתמש בהם בעזרת המקלדת שלכם, תכניסו לשם את מקש ה-Alt ותגלו עולם ומלואו שיפתח בפניכם. משמעות מקש ה-Alt
הגדרת קיצורי המקלדת שלנו באביד היא אחת הדרכים לפשט את העבודה שלנו בתוכנה. זה אומר שאם יש כלי שאנחנו משתמשים בו הרבה במהלך העבודה שלנו, כדאי
כמעט תמיד כשעורכי Avid מנסים לעשות פעולה כלשהי על מקלדת של חבריהם לחדר העריכה, נשמעת קריאת "אוי לא, מה מחקתי/הזזתי/חתכתי".
כבר זמן רב שהרעיון לפתיחת בית קטן ווירטואלי לעורכי וידאו מתבשל אצלי בראש, ואין זמן יותר טוב מעכשיו כדי לצאת לדרך עם הפרויקט החדש. אז אני טל ואני
אין קשר בין האתר לבין חברת Avid. האתר הוקם במטרה לחלוק טיפים וידע על התוכנה עם חברים למקצוע.
כל מה שכתוב באתר הוא בגדר המלצה מתוך הניסיון האישי שלי. אם אתם מחליטים לאמץ משהו אליכם – קחו אחריות והשתמשו בו רק אחרי שבדקתם שזה עובד לכם מהניסיון האישי שלכם.
2018 © כל הזכויות שמורות לטל עובד